Ateljén på Klostergatan 91 i Jönköping är min verkstad. Här skapar jag framför allt min konst.  Ateljén är också mitt galleri vid utställningar. 

En gång i månaden under höst och vår öppnar jag upp min Ateljé för skapande tillsammans. Det kallar jag helt enkelt ”Öppen Ateljé”. 

ÖPPEN ATELJÉ

Öppen Ateljé för kreativitet, gemenskap och inspiration

Öppen Ateljé innebär att dörren är öppen för fritt skapande en gång i månaden.  Det är inte en kurs. Hela grejen med Öppen Ateljé är att dela kreativitet, gemenskap och inspiration. Till varje tillfälle erbjuds ett tema, oftast i textila material och med blandtekniker i mixed media. För att kunna planera fika och bereda plats till alla, så bör man anmäla sig till dessa tillfällen. Varje tillfälle kostar 100 kr per person om inget annat anges.

Låt dig inspireras av kreativa galleribilder från Ateljén ->

22 FEBRUARI

Kl 18:00 – 20:30

Klostergatan 91, Jönköping

Anmälan till hej@agentur91.se

Tema - "Från foto till textil konst"

Vi utgår från fotografier, egna medtagna eller från magasin, och tolkar dessa till abstrakt textil konst. Det kan vara släktfoton, landskap, gatubilder, semesterbilder, turistbroschyrer eller det som inspirerar dig. Det är en fördel om bilderna inte är för detaljerade utan hellre har stora ”bildfält”. Vi kommer att förenkla, förstora, klippa och montera. 

29 MARS

Kl 18:00 – 20:30

Klostergatan 91, Jönköping

Anmälan till hej@agentur91.se

Tema - "Grafisk arkitektur"

Den här kvällen tecknar vi byggnader med nål och tråd. Svart på vitt. Ta med en bild om du har en favoritbyggnad som du vill avbilda. En pampig katedral, sommarstugan eller pittoreska semesterkvarter.  Sybåge finns att låna under kvällen, men det är bra att skaffa en om du inte hinner klart samma kväll. 

 

26 APRIL

Kl 18:00 – 20:30

Klostergatan 91, Jönköping

Anmälan till hej@agentur91.se

Tema - "Blocktryck på textil"

Denna kväll går vi ”back to basics” med klassiskt potatistryck. I höstas jobbade vi med schablontryck och nu utforskar vi blocktryck. Med mycket enkla medel  och enkla former kan man åstadkomma fantastiska mönster. Det tryck vi gör denna kväll kommer vi att kunna använda på nästa träff i maj (om man vill)

Vitt eller oblekt tyg i linne eller bomull är bäst. Du kan ta med eget eller köpa plats för en mindre kostnad. 

24 MAJ

Kl 18:00 – 20:30

Klostergatan 91, Jönköping

Anmälan till hej@agentur91.se

Tema - "Praktisk verktygsfodral för kreativa"

Säg den kreatör som inte behöver ett verktygsfordral? Stickare har stickor, virkare har virknål, illustratörer har pennor och penslar, frisörer har kam och sax, brodöser har nål, sax och tång(!) …

Denna kväll handsyr du ett finfint fodral anpassat efter just dina behov och mått, men med ett basmönster som förebild. Var du med förra gången så kan du ta med ditt tryckta tyg eller annat favorittyg. Annars finns massor med tyg på plats, för en liten kostnad. 

21 JUNI

Kl 18:00 – 20:30

Klostergatan 91, Jönköping

Anmälan till hej@agentur91.se

Tema - "Brodera din matlåda"

Som säsongsavslutning går vi loss med broderi på matlåda. Lite knasigt kanske du tycker, men jag har en plan som involverar nål, tråd, garn, lim och färg. 

På förra säsongsavslutningen i december vävde vi på bananblad, så för att vara lite konsekvent så kör vi med oväntad materialkombination även nu. 

 ”A true artist is not the one who is inspired, but the one who inspires others” 

BILDER FRÅN ATELJÉN

Vi har haft många kreativa stunder i Ateljén på Klostergatan 91. Här har alla varit välkomna och det har varit en skön mixa av personligheter som har klivit innanför dörren med sina unika erfarenheter och idéer. Bilderna visar ett axplock av vad vi gjort och skapat tillsammans.